понеделник, 18 октомври 2010 г.

Rustie :: Sunburst EP

Бидейки един от най-старите лейбъли за експериментална музика, Warp Records може би винаги са имали за цел да втрещяват хората с изданията си. Този път целта е постигната на 100%. Дебютното EP на Rustie за култовия лейбъл е най-откаченото нещо, което съм чувала напоследък. Шотландецът е част от един от най-развитите beat-колективи в момента, а именно ситуираният в Глазгоу LuckyMe, към който се числят не по-малко изтрещели имена като Hudson Mohawke, Mike Slott, Machinedrum и много други.

Sunburst EP звучи точно като взрив - било то от звуци, цветове, светлина, чипс, пуканки, фъстъчки, или тънко нарязана луканка - всичко - стига да е шарено и по много. Трудно ми е да впрегна всички емоции, които тази музика предизвиква в една посока. На моменти седя, слушам и не вярвам на ушите си. На моменти се смея с глас. На моменти просто подскачам.


Идеята да се гавриш на макс с мазни синтове, влудяващи геймърски звуци и квичащи вокалчета, които сякаш са погълнали всичкия хелий на света не е нещо ново в този стил. Rustie довежда всичко това до една изцяло нова, абсурдна, бомбастична величина. Петте трака са толкова безобразно лигави, че или ще повърнеш, или ще изтръпнеш от кеф. Но няма да останеш безразличен.

Сигурно точно заради тази безсрамна провокация виртуозното Hyperthrust се сдоби с може би най-якото фенско видео, което можеш да откриеш в YouTube.


Няма как, вдъхновяващо е.

EP-то се изнизва за нула време и неусетно натискаш repeat. Автоматично едно от любимите за тази година. Good work, lad.


петък, 15 октомври 2010 г.

Video :: James Blake :: Limit to Your Love

Новият сингъл на James Blake се сдоби с подобаващо видео. Пиано + басс + летящи ябълки = нео-блус красота.

За справка - оригиналната песен на Feist (една идея по-кисела):


Чакаме дебютния албум на James Blake рано догодина - едно добро начало на 2011.